Stekerbaar installeren met Schnabl en Adels

Door de producten van Schnabl en Adels te combineren, kun je als installateur meer doen in minder tijd. Sinds 1930 ontwikkelt en fabriceert Adels diverse snoeren, klemmen en stekers. Deze installeer je eenvoudig met de bevestigingsproducten van Schnabl. Dit merk heeft oplossingen voor meerdere ondergronden om de stekerbare kabels van Adels op een nette en snelle manier op te hangen. 

Producten combineren: inspiratie

Stekerbaar installeren op een bestaande kabel- of draadgoot

Stekerbaar Installeren doe je eenvoudig met Schnabl en Adels, ook bij bestaande installaties. Verbind de kabels onderling met de H-verdeler. Maak gebruik van de Schnabl gootclip (ESV) en de JMV universele schetsplaat.  Doordat de Adels H-verdeler compatibel is met de Schnabl ESV, kun je de H-verdeler op een schetsplaat bevestigen. Er is plaats voor meerdere connectoren.

De schetsplaat zelf is te monteren op nagenoeg alle kabel- en draadgoten. De schetsplaat kan zowel verticaal als horizontaal bevestigd worden. Dit is handig als er weinig ruimte tussen de kabelgoot en het plafond beschikbaar is. Bevestigen gaat heel gemakkelijk zonder gereedschap: je klikt eenvoudig de schetsplaat op de kabelgoot of draadgoot. 

Stekerbaar installeren direct op beton bevestigen

Voor een directe bevestiging van de H-verdeler op beton gebruik je de Schnabl ESD30 plug. Klik de Schnabl clip aan de onderzijde vast en monteer direct in beton.  

Kabels en kabelbeugels

Bij installaties waar sprake is van een grote hoeveelheid kabels is de kabelbundelbeugel met klemplug (SH) ideaal. Bij zowel de enkele uitvoering (SH40) als de dubbele uitvoering (SH80) kun je (ook achteraf) kabels toevoegen of verwijderen. Combineer je de SH met de Schnabl Euro-Clip, dan kan je zowel kabel als buis in dezelfde installatie kwijt. 

Voor montage aan de wand kan de SHS35 gebruikt worden. Deze kabelbundelbeugel kan zowel geschoten als met schroef aan de wand bevestigd worden. Deze heeft een opening aan de zij- en bovenkant die het mogelijk maakt om zowel aan de wand als het plafond te bevestigen. 

TA/TB systeem en kabels

De TB kabelbeugel is een uitkomst als aan het plafond of de goot onvoldoende ruimte is voor kabels. In combinatie met de ankerstrip TA is de kabelbeugel in hoogte verstelbaar. Afhankelijk van de lengte van de strip kun je meerdere lagen kabels over elkaar bevestigen en kabels met een grotere diameter kwijt.

Voor situaties waar je niet in beton bevestigt, is er ook een uitvoering zonder plug: de TAZ. Deze kan je combineren met TAP voetplaatjes die je met een tapper of houtschroef op plaatmateriaal kan bevestigen. Ook zijn de TAP voetplaatjes een oplossing voor het bevestigen van kabels aan de onderzijde van een (volle) kabelgoot.