Oplossingen voor kabelbescherming en kabeldoorvoer

Hemmink Industrieel kabelmanagement ondersteunt machinebouwers, installateurs, system integrators en eindklanten in de industriële sector. Dit doen we samen met onze partners (o.a. Pflitsch, Wiska en Flexa). We bieden oplossingen en trainingen op het gebied van kabeldoorvoer en kabelbescherming.

Kabeldoorvoer, kabelbescherming en kabelgeleiding

Onze oplossingen op het gebied van kabeldoorvoer, -bescherming en -geleiding vinden hun weg o.a. naar de food industrie, maakindustrie en procesindustrie. We ondersteunen met kennis en producten op het gebied van elektromagnetische compatibiliteit, voedselveiligheid en explosieveiligheid.

Kabelwartels

Voor een betrouwbare kabeldoorvoer van je kabels naar je apparatuur.

Flexa beschermslang

Beschermslangen

Voor het beschermen van kabels en leidingen tegen invloeden van buitenaf.

Kabelgeleiding

Voor het beschermen van je kabels en leidingen tegen invloeden van buitenaf.

Kabelwartels

Een kabelwartel zorgt voor een goede afdichting van je kast, zodat je apparatuur beschermd is tegen invloeden zoals vocht, stof, vuil of straling. Kabelwartels zijn er in vele varianten, voor diverse toepassingen

EMC Wartels

Voor een betrouwbare afscherming van apparatuur en behuizingen.

Pflitsch Blueglobe Clean kabelwartel

Voedselveilige wartels

Wartels die voldoen aan de EHEDG-eisen en goed te reinigen zijn.

Explosieveilige wartels

ATEX-gecertificeerde wartels voor explosiegevaarlijke plekken.

Overige wartels

Kabelwartels in verschillende varianten, voor diverse oplossingen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per 3 maanden onze industrie nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van nieuws, webinars en informatieve artikelen.

Veelgestelde vragen

Hoe verhouden ATEX, EMC en voedselveiligheid zich ten opzichte van elkaar en wat zijn de implicaties voor de keuze van de kabelwartel?

Deze richtlijnen staan in principe volledig los van elkaar en zullen ieder hun eigen eisen stellen aan een kabelwartel. Er moet dus ook altijd gekeken worden naar andere eisen die van toepassing zijn. Lees hier meer.

De IP-waarde (beschermingsgraad) wordt aangeduid met 2 cijfers. Wat betekenen deze cijfers?

Het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad aan tegen het aanraken en indringen van stof; het tweede cijfer geeft de mate van bescherming tegen vocht aan. Lees hier meer.