Hawke 501/421 RVS met Metrische draad

Schrijf een review

Opties

en

Voorraadartikel Levertijd op aanvraag

Product vergelijken

Specificaties

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Bel ons +31 (0)38 - 469 8200
Mail ons info@hemmink.nl

Kennisbank

Datasheets

Documentatie

Veelgestelde vragen

Wat is coldflow en hoe is het te voorkomen?

Vraag het whitepaper 'Cold flow' hier aan.

De IP-waarde (beschermingsgraad) wordt aangeduid met 2 cijfers. Wat betekenen deze cijfers?

Het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad aan tegen het aanraken en indringen van stof; het tweede cijfer geeft de mate van bescherming tegen vocht aan. Lees hier meer. 

In de voedingsmiddelenindustrie draait alles om hygiëne en reiniging. Wat moet je wel doen en vooral niet doen om bacterievorming bij apparatuur en componenten te voorkomen?

Bekijk de checklist met alle tips.

Hoe kan ik eenvoudig een compressie wartel omzetten naar een compound wartel?

Dat kan heel eenvoudig met de Hawke upgrade kit. Deze kit is beschikbaar in twee varianten: QSP 2-part hand mix putt en ExPress barrier resin. Lees hier meer. 

Hoe voorkom je beschadiging aan de kabelmantel doordat wartels te strak worden aangedraaid?

Om beschadiging aan de kabelmantel te voorkomen heeft Hawke de kabeldiameter-indicator ontwikkeld. Hiermee is tijdens de installatie en inspectie snel te bepalen of de wartelmoer correct is aangedraaid. Lees hier meer. 

Aan welke certificeringen voldoet de nieuwe serie ATEX kabelwartels van Hawke?

De nieuwe serie explosieveilige kabelwartels zijn ATEX/IECEx gecertificeerd door de certificeringsorganisatie CML (voorheen Baseefa) en voldoet aan strenge kwaliteitseisen voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22. Lees hier meer. 

Hoe verhouden ATEX, EMC en voedselveiligheid zich ten opzichte van elkaar en wat zijn de implicaties voor de keuze van de kabelwartel?

Deze richtlijnen staan in principe volledig los van elkaar en zullen ieder hun eigen eisen stellen aan een kabelwartel. Er moet dus ook altijd gekeken worden naar andere eisen die van toepassing zijn. Lees hier meer.

Kan ik ATEX gecertificeerde kabels kopen?

Nee, ATEX gecertificeerde kabels bestaan niet. Er worden in de ATEX installatienorm (EN 60079-14:2014) wel kwalitatieve eisen gesteld aan kabels in explosiegevaarlijke omgevingen. Lees hier meer. 

Mag je in een metalen behuizing kunststof wartels gebruiken?

In een metalen behuizing mag je een kunststof wartel gebruiken, mits de beschermingswijze van de wartel overeenkomt met de beschermingswijze van de behuizing. Lees hier meer. 

Hoe weet ik welke beschermingswijze mijn wartel heeft?

De beschermingswijze van de wartel is weergegeven op de wartel in de vorm van een ATEX markering. In deze markering is onder andere de beschermingswijze opgenomen. Lees hier meer. 

Wat zijn de meest voorkomende beschermingswijzen en waarin verschillen deze?

De meest voorkomende beschermingswijzen zijn drukvast (Ex d), verhoogd veilig (Ex e), intrinsiek veilig (Ex i) en stofdicht (Ex t). Deze zijn relevant voor de wartelkeuze. Lees hier meer. 

Wat zijn de belangrijkse criteria bij de selectie van ATEX kabelwartels?

De belangrijkste criteria zijn beschermingswijze van het apparaat, de IP-graad, de kabeldiameter, de kabelopbouw, de operationele temperatuur en het draadtype. Lees hier meer. 

Hoe vind ik snel de juiste explosieveilige (ATEX) kabelwartel voor mijn installatie?

Om het gemakkelijker te maken de juiste Hawke wartel te kiezen voor je installatie, heeft Hemmink een handige selector gemaakt. Download de selector en vind snel de juiste Hawke Ex wartel voor je installatie!

Reviews

Schrijf je eigen review
Je plaatst een review over: Hawke 501/421 RVS met Metrische draad
Jouw beoordeling:
Bezig met laden...

Je hebt je review aangeboden ter goedkeuring.